Wijting

Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Halveer de wijtingfilets en wrijf de stukken wijting in met zout en peper. Schaaf van de courgette met een kaasschaaf 8 lange dunne plakken. Halveer de plakken en snijd de plakken in de lengte door. Dep ze goed droog met keukenpapier. Meng in een kommetje de garnalen met de uiringetjes, 1 eetlepel dille en 1 eetlepel olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper. Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte tot 12-15 cm uit en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede pakplaat. Leg de plakjes courgette elkaar iets overlappend op de plakjes bladerdeeg en bestrijk de courgette dun met olie. Leg hierop de stukken wijtingfilet met het vel naar boven en verdeel het garnalenmengsel erover. Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de wijtingtaartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Leg de taartjes op borden en garneer met wat dille.


 
Wijtingtaartje met garnalen
• Voorgerecht warm voor 4 personen personen; 1260 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 4 wijtingfilets met vel à 75 gram
  • 1 courgette
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • bakpapier


  • Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Halveer de wijtingfilets en wrijf de stukken wijting in met zout en peper. Schaaf van de courgette met een kaasschaaf 8 lange dunne plakken. Halveer de plakken en snijd de plakken in de lengte door. Dep ze goed droog met keukenpapier. Meng in een kommetje de garnalen met de uiringetjes, 1 eetlepel dille en 1 eetlepel olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper. Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte tot 12-15 cm uit en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede pakplaat. Leg de plakjes courgette elkaar iets overlappend op de plakjes bladerdeeg en bestrijk de courgette dun met olie. Leg hierop de stukken wijtingfilet met het vel naar boven en verdeel het garnalenmengsel erover. Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de wijtingtaartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Leg de taartjes op borden en garneer met wat dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden