Sardine

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.

Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.

Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met het stokbrood en desgewenst wat extra vinaigrette.


 
Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 425 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g sardines, schoongemaakt
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 50 g jonge bladsla
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 kleine baguette, voor erbij


  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.

    Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.

    Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met het stokbrood en desgewenst wat extra vinaigrette.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden