Hollandse garnaal

Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom lobbig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, 1 theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg. Splits de eieren 1 voor 1 boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna creme-kleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook naar smaak door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door. Smelt wat boter tegelijk in 2 koekenpannen ø 20 cm met antiaanbaklaag, schenk erin ieder ¼ van het eimengsel in. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en licht bruin worden. Bak zo nog 2 omeletten. Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze bestrooid met nog wat bieslook en citroenrasp.


 
Garnalencocktail in een schuimomelet
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 8 eieren
  • 8 eetlepels melk
  • versgemalen peper en zout
  • verse bieslook of dille
  • boter
  • rucola


  • Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom lobbig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, 1 theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg. Splits de eieren 1 voor 1 boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna creme-kleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook naar smaak door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door. Smelt wat boter tegelijk in 2 koekenpannen ø 20 cm met antiaanbaklaag, schenk erin ieder ¼ van het eimengsel in. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en licht bruin worden. Bak zo nog 2 omeletten. Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze bestrooid met nog wat bieslook en citroenrasp.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden