Gamba

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten marineren. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper.

Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.


 
Mediterrane garnalenspiesen
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 280 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode peper
  • 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels of basilicum (vers of diepvries van Darégal)
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 courgette


  • Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten marineren. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper.

    Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden