Roze garnaal

Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper. Snijd de prei in zeer smalle ringen en bak ze in een diepe pan, in de olie zachtjes tot dat ze glazig zijn. Roer de tomatensaus erdoor en breng het geheel aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen. Verkruimel de verse roomkaas. Voeg de garnalen aan de saus en toe warm de saus nog 2 minuten door. Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel de verse roomkaas en de bieslook erover.


 
Spaghetti met roze garnalen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 725 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 100 gram roze garnalen
  • 200 gram spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 prei
  • ¼ l kant-en-klare tomatensaus
  • 100 gram verse roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal)
  • zout en peper


  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper. Snijd de prei in zeer smalle ringen en bak ze in een diepe pan, in de olie zachtjes tot dat ze glazig zijn. Roer de tomatensaus erdoor en breng het geheel aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen. Verkruimel de verse roomkaas. Voeg de garnalen aan de saus en toe warm de saus nog 2 minuten door. Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel de verse roomkaas en de bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden