Roze garnaal

Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in brede repen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en peper tot ze gaan geuren. Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel tot de paksoi gaat slinken. Giet de mie af. Schep de mie en garnalen door de groenten en roerbak alles nog 2-3 minuten. Breng het gerecht op smaak met sojasaus.


 
Roergebakken mie met roze garnalen
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 735 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram roze garnalen
  • 125 gram eiermie
  • 1 struik paksoi
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels (roerbak) olie
  • 2-3 eetlepels sojasaus


  • Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in brede repen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en peper tot ze gaan geuren. Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel tot de paksoi gaat slinken. Giet de mie af. Schep de mie en garnalen door de groenten en roerbak alles nog 2-3 minuten. Breng het gerecht op smaak met sojasaus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden