|
|
|
|
|
Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos |
|
|
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 190 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen 2 eetlepels olie 1 ui (dunne partjes) 2 tenen knoflook (fijngehakt) 2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta 6 Tasty Tom tomaten (in stukjes) 100 ml kokosmelk (zee)zout en versgemalen zwarte peper 2 eetlepels verse korianderblaadjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.
Lekker met rijst en broccoli.
Tip: strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder |
|
Geroosterde paprika’s met tonijn
Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder |
|
Griet met paddestoelen en dragon
Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder |
|
Focacciasandwich met tonijnsalade
Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder |
|
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |