Tijgergarnaal

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.

Lekker met rijst en broccoli.

Tip: strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.


 
Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 190 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui (dunne partjes)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
  • 6 Tasty Tom tomaten (in stukjes)
  • 100 ml kokosmelk
  • (zee)zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes


  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.

    Lekker met rijst en broccoli.

    Tip: strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden