|
|
|
|
|
Risotto met roergebakken tijgergarnalen |
|
|
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 605 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
500 gram (diepvries) tijgergarnalen 1 ui 3-4 eetlepels olijfolie 400 gram risottorijst 150 ml droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 300 gram diepvries doperwten 2-4 tenen knoflook 1 rode paprika 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder zout en versgemalen zwarte peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeuïg.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.
Lekker met komkommersalade.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalen-krabkoekjes
Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder |
|
Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder |
|
Vissalade met voorjaarsgroenten
Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder |
|
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder |
|
Garnalencocktail met komkommer
Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder |
|
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |