Tijgergarnaal

Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeu√Įg.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

Lekker met komkommersalade.


 
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 605 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) tijgergarnalen
  • 1 ui
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon (van tabletten)
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 2-4 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeu√Įg.
    Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

    Lekker met komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Inktvis met zoute citroen & asperges
    VOORBEREIDEN
    1. Leg de inktvissen op een bord en zet dit als het warm is op een schaal met ijsk... Lees verder
    Gegrilde langoustines met kruidenolie
    Verwarm de oven voor tot 220 ¬ļC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de krui... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden