Tijgergarnaal

Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeu√Įg.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

Lekker met komkommersalade.


 
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 605 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram (diepvries) tijgergarnalen
  • 1 ui
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon (van tabletten)
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 2-4 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeu√Įg.
    Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

    Lekker met komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Inktvis met zoute citroen & asperges
    VOORBEREIDEN
    1. Leg de inktvissen op een bord en zet dit als het warm is op een schaal met ijsk... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden