Haring

Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.


 
Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
• Borrelhapje / Amuse voor 6 personen personen; 120 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 gefileerde haringen
  • 1 klein tomaatje
  • 1 klein uitje
  • ¬Ĺ zak tortillachips
  • 50 g veldsla
  • 6 eetlepels zure room
  • een paar takjes koriander of peterselie


  • Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Poke Bowl met tonijn
    Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Bre... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden