Haring

Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en strooi er zout en peper over. Roer in een kommetje de mayonaise en mierikswortel door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de sneetjes brood dun met de mierikswortelmayonaise. Verdeel driekwart van de komkommer over twee sneetjes. Verwijder het staartje van de haring en leg hem op de komkommer. Schep de rest van de mierikswortelmayonaise en komkommer erop en leg de andere sneetjes met de besmeerde kant naar beneden erop. Leg de sandwiches op twee borden.


 
Haringsandwich met komkommer en mierikswortelmayonaise
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 465 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen
  • halve komkommer
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 4 dikke sneden volkoren vloerbrood
  • zout en peper


  • Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en strooi er zout en peper over. Roer in een kommetje de mayonaise en mierikswortel door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de sneetjes brood dun met de mierikswortelmayonaise. Verdeel driekwart van de komkommer over twee sneetjes. Verwijder het staartje van de haring en leg hem op de komkommer. Schep de rest van de mierikswortelmayonaise en komkommer erop en leg de andere sneetjes met de besmeerde kant naar beneden erop. Leg de sandwiches op twee borden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Haringsalade met appel en lente-uitjes
    Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ¬Ĺ theelepel kerriepo... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Zeeduivelbrochettes met ratatouille
    Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 c... Lees verder
    Forel met pestosaus en spek
    Was en droog de forellen. Bestrijk de binnenkant met de pesto en wikkel het spek om de forellen heen... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden