Haring

Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Snij de rode ui en de haringen zeer fijn en meng ze door elkaar. Zet de haring in de koelkast.
Was de sla en snij de bosui in schuine ringetjes. Strooi de bosuitjes over de sla. Kerf de radijsjes 8 keer tot bijna onderaan (overlangs) en leg ze in ijskoud water. Zo openen de radijsjes als een bloemetje.
Roer de dille samen met de jenever door de cr√®me fra√ģche tot een luchtig sausje. Leg wat sla op het bord en leg hierover de haringtartaartjes. Schenk de saus rondom de haring tartaartjes. Drapeer de radijsjes op het bord. Serveer met de sla en de krielaardappeltjes.

Ingestuurd door: Mr. Cook, Zeeland


 
Haringtartaar met sla en krielaardappels
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 Hollandse nieuwe
  • halve rode ui
  • bosje radijsjes
  • 1 krop sla
  • 1 bosuitje
  • 300 gram geschrapte krielaardappeltjes
  • 3 dl cr√®me fra√ģche
  • 2 eetlepels jenever (jonge of oude)
  • dille
  • zout en peper


  • Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Snij de rode ui en de haringen zeer fijn en meng ze door elkaar. Zet de haring in de koelkast.
    Was de sla en snij de bosui in schuine ringetjes. Strooi de bosuitjes over de sla. Kerf de radijsjes 8 keer tot bijna onderaan (overlangs) en leg ze in ijskoud water. Zo openen de radijsjes als een bloemetje.
    Roer de dille samen met de jenever door de cr√®me fra√ģche tot een luchtig sausje. Leg wat sla op het bord en leg hierover de haringtartaartjes. Schenk de saus rondom de haring tartaartjes. Drapeer de radijsjes op het bord. Serveer met de sla en de krielaardappeltjes.

    Ingestuurd door: Mr. Cook, Zeeland

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vis in rode wijnsaus
    Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met e... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden