Haring

Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Snij de rode ui en de haringen zeer fijn en meng ze door elkaar. Zet de haring in de koelkast.
Was de sla en snij de bosui in schuine ringetjes. Strooi de bosuitjes over de sla. Kerf de radijsjes 8 keer tot bijna onderaan (overlangs) en leg ze in ijskoud water. Zo openen de radijsjes als een bloemetje.
Roer de dille samen met de jenever door de cr├Ęme fra├«che tot een luchtig sausje. Leg wat sla op het bord en leg hierover de haringtartaartjes. Schenk de saus rondom de haring tartaartjes. Drapeer de radijsjes op het bord. Serveer met de sla en de krielaardappeltjes.

Ingestuurd door: Mr. Cook, Zeeland


 
Haringtartaar met sla en krielaardappels
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 Hollandse nieuwe
  • halve rode ui
  • bosje radijsjes
  • 1 krop sla
  • 1 bosuitje
  • 300 gram geschrapte krielaardappeltjes
  • 3 dl cr├Ęme fra├«che
  • 2 eetlepels jenever (jonge of oude)
  • dille
  • zout en peper


  • Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Snij de rode ui en de haringen zeer fijn en meng ze door elkaar. Zet de haring in de koelkast.
    Was de sla en snij de bosui in schuine ringetjes. Strooi de bosuitjes over de sla. Kerf de radijsjes 8 keer tot bijna onderaan (overlangs) en leg ze in ijskoud water. Zo openen de radijsjes als een bloemetje.
    Roer de dille samen met de jenever door de cr├Ęme fra├«che tot een luchtig sausje. Leg wat sla op het bord en leg hierover de haringtartaartjes. Schenk de saus rondom de haring tartaartjes. Drapeer de radijsjes op het bord. Serveer met de sla en de krielaardappeltjes.

    Ingestuurd door: Mr. Cook, Zeeland

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met hazelnoten en peterselie
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fij... Lees verder
    Gegrilde tonijn op een oosterse salade
    Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels (roerbak)olie en laat ze 10 minuten l... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
    Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden