Haring

Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Roer de halvanaise erdoorheen. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede 5-6 cm, een kopje kan ook). Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan. Verwijder de vorm voorzichtig.

Lekker met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.


 
Haringtartaar met tomaat en lente-ui
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 295 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels peterselie (fijngehakte)
  • Ā½ eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels halvanaise
  • zout en peper


  • Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Roer de halvanaise erdoorheen. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede 5-6 cm, een kopje kan ook). Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan. Verwijder de vorm voorzichtig.

    Lekker met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Paprika's gevuld met tonijn en ansjovis
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in klein... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gestoomde oesters met limoen en soja
    Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen sc... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette
    Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de tee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden