|
|
|
|
|
Haringtartaar met tomaat en lente-ui |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 295 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zoute haringen 2 lente-uitjes 3 zongedroogde tomaatjes 4 eetlepels peterselie (fijngehakte) ½ eetlepel kappertjes 2 eetlepels halvanaise zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Roer de halvanaise erdoorheen. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede 5-6 cm, een kopje kan ook). Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan. Verwijder de vorm voorzichtig.
Lekker met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder |
|
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder |
|
Wraphapje met garnalensalade
Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder |
|
Viscurry van nijlbaars
Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |