Haring

Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

Lekker met warme toost van volkorenbrood.


 
Haringtartaar met Zaanse mosterd
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 nieuwe haringen
  • 1 grote zoetzure Amsterdamse ui
  • 1½ eetlepel fijngehakte peterselie + 4 toefjes voor de garnering
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels slagroom
  • peper


  • Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

    Lekker met warme toost van volkorenbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met limoen en amandel
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen ... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden