Haring

Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

Lekker met warme toost van volkorenbrood.


 
Haringtartaar met Zaanse mosterd
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 nieuwe haringen
  • 1 grote zoetzure Amsterdamse ui
  • 1½ eetlepel fijngehakte peterselie + 4 toefjes voor de garnering
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels slagroom
  • peper


  • Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

    Lekker met warme toost van volkorenbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden