Haring

Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

Lekker met warme toost van volkorenbrood.


 
Haringtartaar met Zaanse mosterd
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 nieuwe haringen
  • 1 grote zoetzure Amsterdamse ui
  • 1¬Ĺ eetlepel fijngehakte peterselie + 4 toefjes voor de garnering
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels slagroom
  • peper


  • Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de peterselie toe. Schep de haringtartaar midden op 4 borden. Meng de mosterd met de mayonaise en de slagroom. Schep kleine lepeltjes van deze saus rondom de haringtartaar. Strooi wat gehakte peterselie over de saus. Leg op elk tartaartje een toefje peterselie.

    Lekker met warme toost van volkorenbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Empanada met zalm
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenha... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
    Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden