|
|
|
|
|
Boerensandwich met haring en radijs |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zoute haringen 1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit een potje) 150 gram zuivelspread light (met bieslook) 1 bosje radijs 1 klein donker volkoren vloerbrood 2-3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover. Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.
Tip: vervang de mierikswortel door grove mosterd en het bieslook door dille.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat... Lees verder |
|
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder |
|
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder |
|
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Geroosterde paprika’s met tonijn
Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |