Haring

Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover. Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.

Tip: vervang de mierikswortel door grove mosterd en het bieslook door dille.


 
Boerensandwich met haring en radijs
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit een potje)
  • 150 gram zuivelspread light (met bieslook)
  • 1 bosje radijs
  • 1 klein donker volkoren vloerbrood
  • 2-3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)


  • Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover. Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.

    Tip: vervang de mierikswortel door grove mosterd en het bieslook door dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Empanada met zalm
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenha... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Pijlinktvis gevuld met pijnboompitten
    Klop in een lage schaal het tomatensap met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden