Haring

Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes. Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer. Snijd de paprika’s in reepjes. Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing. Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes. Schep de komkommerblokjes erop. Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer. Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop. Zet de bovenkanten van de broodjes erop.


 
Broodje haring
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen
  • Halve komkommer
  • 4 eetlepels knoflookmayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels dille (fijngehakt)
  • 2 geroosterde paprika‚Äôs (uit pot)
  • Halve krop lollo rosso
  • 4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes
  • zout en peper


  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes. Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer. Snijd de paprika‚Äôs in reepjes. Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing. Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes. Schep de komkommerblokjes erop. Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer. Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop. Zet de bovenkanten van de broodjes erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden