Haring

Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de Amsterdamse uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschette op vier borden.


 
Bruschette met haring en paprika
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 445 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 donkerbruin stokbrood
  • 3 haringen
  • stuk komkommer
  • 150 gram verse roomkaas light
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot
  • 6 Amsterdamse uien (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • versgemalen zwarte peper


  • Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de Amsterdamse uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschette op vier borden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Waterzooi van vis en lentegroenten
    Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en v... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Pittige tilapia met kroepoek
    Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het lim... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden