Haring

Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.


 
Clubsandwich met haring en avocado
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 430 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado‚Äôs
  • sap van een halve citroen
  • 1 klein gekookt bietje
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 50 gram rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Schil de avocado‚Äôs en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Venkelrisotto met zalmvlokken
    Venkel en zalm is en blijft een fraaie combinatie. Geef de venkel eerst de tijd om zachtjes te smore... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden