|
|
|
|
|
Clubsandwich met haring en avocado |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 430 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
3 Hollandse nieuwe of zoute haringen 12 sneetjes donker volkorenbrood 2 rijpe avocado’s sap van een halve citroen 1 klein gekookt bietje 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 50 gram rucola zout en versgemalen zwarte peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalencocktail met komkommer
Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder |
|
Venkelsoep met Hollandse garnalen
Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder |
|
Rode poon met citroen en rozemarijn
Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder |
|
Salade van geschroeide tonijn & linzen
Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder |
|
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |