Haring

Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

Feestelijke cocktailprikkers
Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

Toastjes met mediterrane sardineboter
Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.


 
Verschillende vishapjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 kleine stevige tomaten
  • peper
  • 2 haringen
  • komkommer
  • 2 eetlepels crĆØme fraĆ®che of Room Fris
  • 1 eetlepel dille
  • mosselen (potje)
  • sardines (uit blik)


  • Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

    Feestelijke cocktailprikkers
    Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

    Toastjes met mediterrane sardineboter
    Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


    Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180Ā° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden