Haring

Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

Feestelijke cocktailprikkers
Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

Toastjes met mediterrane sardineboter
Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.


 
Verschillende vishapjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 kleine stevige tomaten
  • peper
  • 2 haringen
  • komkommer
  • 2 eetlepels cr√®me fra√ģche of Room Fris
  • 1 eetlepel dille
  • mosselen (potje)
  • sardines (uit blik)


  • Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

    Feestelijke cocktailprikkers
    Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

    Toastjes met mediterrane sardineboter
    Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


    Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje gevuld met warme mosselen
    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden