Haring

Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

Feestelijke cocktailprikkers
Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

Toastjes met mediterrane sardineboter
Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.


 
Verschillende vishapjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 kleine stevige tomaten
  • peper
  • 2 haringen
  • komkommer
  • 2 eetlepels crĆØme fraĆ®che of Room Fris
  • 1 eetlepel dille
  • mosselen (potje)
  • sardines (uit blik)


  • Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

    Feestelijke cocktailprikkers
    Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

    Toastjes met mediterrane sardineboter
    Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


    Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180Ā° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden