Haring

Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

Feestelijke cocktailprikkers
Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

Toastjes met mediterrane sardineboter
Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.


 
Verschillende vishapjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 kleine stevige tomaten
  • peper
  • 2 haringen
  • komkommer
  • 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris
  • 1 eetlepel dille
  • mosselen (potje)
  • sardines (uit blik)


  • Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper. Snijd de haringfilets in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de haring met de komkommer, Room Fris, dille en peper en vul de tomaatjes met het mengsel.

    Feestelijke cocktailprikkers
    Rijg aan een cocktailprikker gevulde olijven, gemarineerde gekookte mosselen (potje), stukjes augurk en tomaat.

    Toastjes met mediterrane sardineboter
    Pureer sardines uit blik met een gelijke hoeveelheid boter. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer er dille door.


    Wijntip: Muscat d'Alsace, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden