Haring

Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar. Schep de haring erdoor en laat dit even staan. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken met de zuivelspread. Leg de veldsla en tuinkers op de onderkanten en verdeel de repen haring en de plakjes komkommer erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Tip: ook lekker met plakjes radijs in plaats van tuinkers.


 
Piramidebroodje met haring
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 285 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen
  • mespunt gemberpoeder
  • 2 eetlepels lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus)
  • 1 kleine komkommer
  • 4 piramidebroodjes met pompoenpitten
  • 4 eetlepels zuivelspread met mierikswortel
  • 40 gram veldsla
  • 50 gram tuinkers


  • Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar. Schep de haring erdoor en laat dit even staan. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken met de zuivelspread. Leg de veldsla en tuinkers op de onderkanten en verdeel de repen haring en de plakjes komkommer erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

    Tip: ook lekker met plakjes radijs in plaats van tuinkers.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden