Haring

Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de staarten van de haringen en besmeer elke haringfilet met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus. Leg op elke besmeerde haringfilet een blaadje sla en 1/8 van de tuinkers. Rol de haringfilets losjes op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Leg per persoon 2 rolletjes op een bordje.


 
Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 115 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zoute haringen
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel (grove) mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 1 bakje tuinkers
  • Zout en peper


  • Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de staarten van de haringen en besmeer elke haringfilet met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus. Leg op elke besmeerde haringfilet een blaadje sla en 1/8 van de tuinkers. Rol de haringfilets losjes op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Leg per persoon 2 rolletjes op een bordje.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane garnalenspiesen
    Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hie... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Gemarineerde ansjovis
    1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
    wijsvinger net on... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden