Haring

Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ongeveer 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de haringen in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Schep in een kom de haringreepjes met de gebakken ui, kerstomaatjes, 2 eetlepels knoflookdressing en de kappertjes tot een salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de sneden brood en besprenkel ze met 1 eetlepel knoflookdressing. Verdeel de sla en de haringsalade erover.


 
Bruschette met mediterrane haring
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 kerstomaatjes
  • 2-3 eetlepels knoflookdressing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 dikke sneden volkoren vloerbrood
  • 50 gram gemengde bladsla
  • zout en peper


  • Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in ongeveer 4 minuten zachtjes gaar. Snijd de haringen in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Schep in een kom de haringreepjes met de gebakken ui, kerstomaatjes, 2 eetlepels knoflookdressing en de kappertjes tot een salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de sneden brood en besprenkel ze met 1 eetlepel knoflookdressing. Verdeel de sla en de haringsalade erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Visstoofpotje
    Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de s... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden