|
|
|
|
|
Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade |
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 115 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
3 zoute haringen 1 tomaat 4 lente-uitjes 4 eetlepels tuinkruiden yoghurtdressing 1 komkommer paprikapoeder
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in lange schuine plakjes. Verwijder de staarten van de haringen en snijd de haringfilets in dunne reepjes. Meng de tomaten met de lente-uitjes, de haring en de dressing. Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd de komkommerhelften in 6 stukken. Vul elk komkommerschuitje met de haring en lente-uisalade. Bestrooi de schuitjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over 4 kleine bordjes.
Lekker met roggebroodrondjes.
Tip: Maak de dressing zelf met 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel tuinkruiden (gedroogd of vers), zout en peper.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder |
|
Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en pep... Lees verder |
|
Lasagne met tomaat-tonijnsaus
Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder |
|
Ovenschotel van makreel en aubergine
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder |
|
Groene salade van avocado met krokante tilapia
Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eet... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |