|
|
|
|
|
Lunchsalade met haring en bietjes |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 235 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zoute haringen 1 eetlepel citroensap 1½ eetlepel grove mosterd 4 eetlepels olijfolie ½ eetlepel fijngehakte peterselie 2 gekookte bietjes (ca. 200 g) 1 appel 200 gram gemengde sla zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klop in een kommetje het citroensap met 2 eetlepels water, de mosterd, de olijfolie en peterselie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes. Schep in een kom de bietjes en 2 eetlepels dressing door elkaar. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes. Snijd de haringen in repen van ongeveer 3 cm. Verdeel de gemengde sla over vier diepe borden en schep de bietjes in het midden. Leg de plakjes appel en de reepjes haring erop en sprenkel de rest van de dressing erover.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange l... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Koolvis met rozemarijnaardappeltjes uit de oven
Kook de krieltjes 5 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi de koolvis met peper en limoenr... Lees verder |
|
Gourmet met vis
Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |