Haring

Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring in stukjes en de uitjes in ringen. Klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met citroensap. Meng alles, (behalve de toast en de sla) door elkaar, eventueel nog op smaak maken met citroensap, peper en zout. Leg een blaadje sla op een toastje en daar op een beetje haringsalade.


 
Scheveningse haringtoastjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen; 17 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 nieuwe haringen
  • Halve rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel gehakte bladselderij
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel citroensap
  • 12 toastjes
  • 12 kleine slablaadjes
  • zout en peper (versgemalen)


  • Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring in stukjes en de uitjes in ringen. Klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met citroensap. Meng alles, (behalve de toast en de sla) door elkaar, eventueel nog op smaak maken met citroensap, peper en zout. Leg een blaadje sla op een toastje en daar op een beetje haringsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snij... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ┬░C. Rooster de paprikaÔÇÖs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden