Haring

Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring in stukjes en de uitjes in ringen. Klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met citroensap. Meng alles, (behalve de toast en de sla) door elkaar, eventueel nog op smaak maken met citroensap, peper en zout. Leg een blaadje sla op een toastje en daar op een beetje haringsalade.


 
Scheveningse haringtoastjes
• Borrelhapje / Amuse voor 1 persoon personen personen; 17 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 nieuwe haringen
  • Halve rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel gehakte bladselderij
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel citroensap
  • 12 toastjes
  • 12 kleine slablaadjes
  • zout en peper (versgemalen)


  • Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring in stukjes en de uitjes in ringen. Klop de slagroom stijf en breng deze op smaak met citroensap. Meng alles, (behalve de toast en de sla) door elkaar, eventueel nog op smaak maken met citroensap, peper en zout. Leg een blaadje sla op een toastje en daar op een beetje haringsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en b... Lees verder
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden