Forel

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.


 
Forel met hazelnoten en peterselie
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 schoongemaakte forellen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 100 gram kruidenboter
  • 50 gram hazelnoten
  • (zee)zout en peper
  • 1 bakje kerstomaatjes


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden