Forel

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.


 
Forel met hazelnoten en peterselie
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 schoongemaakte forellen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 100 gram kruidenboter
  • 50 gram hazelnoten
  • (zee)zout en peper
  • 1 bakje kerstomaatjes


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ┬░C. Rooster de paprikaÔÇÖs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Trilogie van oesters
    Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden