Forel

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.


 
Forel met hazelnoten en peterselie
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 405 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 schoongemaakte forellen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 100 gram kruidenboter
  • 50 gram hazelnoten
  • (zee)zout en peper
  • 1 bakje kerstomaatjes


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden