Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

Lekker met roergebakken spinazie en rijst.


 
Forel met limoen en amandel
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 forellen (panklaar)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie of 25 gram boter
  • 1 limoen (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
  • zout en peper (versgemalen)


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

    Lekker met roergebakken spinazie en rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
    Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. M... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden