Forel

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes.


 
Forel met tomaat en venkel uit de oven
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 268 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • 1 grote venkelknol
  • 4 kleine tomaatjes
  • 50 gram kruidenboter
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
    Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

    Lekker met gebakken aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en b... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    Geroosterde zeewolf met pittige mangosaus
    Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met ... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden