Forel

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes.


 
Forel met tomaat en venkel uit de oven
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 268 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • 1 grote venkelknol
  • 4 kleine tomaatjes
  • 50 gram kruidenboter
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken. Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
    Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over. Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

    Lekker met gebakken aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Mosselen met gorgonzolasaus
    Maak de groenten schoon. Snijd de venkel of bleekselderij in blokjes, de worteltjes in dunne plakjes... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden