Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Lekker met gebakken rijst of mie.


 
Gebakken forel met gember en koriander
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 273 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel chilipoeder of cajunkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • peper en zout


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

    Lekker met gebakken rijst of mie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden