Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Lekker met gebakken rijst of mie.


 
Gebakken forel met gember en koriander
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 273 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel chilipoeder of cajunkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • peper en zout


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

    Lekker met gebakken rijst of mie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Rolletjes van haring met mosterd-zure roomsaus
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de ... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden