|
|
|
|
|
Gebakken forel met gember en koriander |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 273 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 forellen stukje gemberwortel (2 cm) 2 teentjes knoflook 4 lente-uitjes 3 eetlepels bloem 1 theelepel chilipoeder of cajunkruiden 4 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries) 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels droge sherry of witte wijn peper en zout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.
Lekker met gebakken rijst of mie.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder |
|
Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Makreeltosti met mozzarella
Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. L... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Sliptong met komkommersaus
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |