Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of Room Fris er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart.

Lekker met tagliatelle.


 
Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 482 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 forellen
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
    Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of Room Fris er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart.

    Lekker met tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Koolvisfilet in Spaanse tomatensaus
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Mosselen met gorgonzolasaus
    Maak de groenten schoon. Snijd de venkel of bleekselderij in blokjes, de worteltjes in dunne plakjes... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden