Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of Room Fris er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart.

Lekker met tagliatelle.


 
Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 482 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 forellen
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
    Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of Room Fris er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart.

    Lekker met tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden