Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.

Lekker met een frisse groene salade.


 
Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 417 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • peper en zout


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
    Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.

    Lekker met een frisse groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Ceviche van coquilles
    Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel de blokjes witbrood over een bakplaat, besprenkel met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden