Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.

Lekker met een frisse groene salade.


 
Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 417 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • peper en zout


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
    Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.

    Lekker met een frisse groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden