Forel

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit. Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de slagroom half stijf. Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus.

Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes.


 
Gevulde forel met amandelsaus
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 500 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 forellen
  • 1 citroen
  • 250 gram bladspinazie (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 50 gram boter
  • 2 dl slagroom of crème fraîche
  • 50 gram amandelen
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • peper en zout


  • Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit. Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de slagroom half stijf. Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus.

    Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Wrap met Hollandse garnalen
    Verwarm de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de olijfolie in een wok ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Mosselen met gorgonzolasaus
    Maak de groenten schoon. Snijd de venkel of bleekselderij in blokjes, de worteltjes in dunne plakjes... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden