Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje. Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast. Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.


 
Gevulde zalmforel
• BBQ gerecht voor 6 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 gram
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels dille (fijngehakt)
  • 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel zeezout
  • zwarte peper (versgemalen)
  • 1 kleine venkelknol (dun geschaafd)
  • 1 rode ui (in dunne dunne ringen)


  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje. Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast. Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

    Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde tonijn met groentenoedels
    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenp... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Oesters met hoisindressing
    Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper to... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden