Forel

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel. Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.


 
Gestoofde forel met bieslooksaus
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken forelfilet (150 gram)
  • 50 gram boter
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 zakje roomsaus (Knorr)
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel. Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
    Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

    Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden