Sardine

Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar worden.


 
Sardines uit de oven
• Ovengerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 800 gram schoongemaakte sardines
  • 1 grote ui
  • 500 gram tomaten
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepen venkelzaadjes
  • 50 gram paneermeel
  • zout en peper


  • Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200Ā°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden