Kabeljauw

Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van ½ cm dikte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de fetakaas fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ongeveer 12 min. gaar worden. Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 min., afhankelijk van de dikte van de filets). Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.

Lekker met macaroni.


 
Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 470 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken kabeljauwfilet (à 150 gram)
  • 2 grote courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 100 gram fetakaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper


  • Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van ½ cm dikte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de fetakaas fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ongeveer 12 min. gaar worden. Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 min., afhankelijk van de dikte van de filets). Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.

    Lekker met macaroni.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Broodje zalmburger
    Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine. Voeg de pistachenootjes toe en maal het geheel tot... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
    Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden