Kabeljauw

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.


 
kabeljauwfilet op stamppotje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kilo aardappels
  • 150 gram groene ontpitte olijven
  • 3 teentjes knoflook olijfolie
  • 500 gram gesneden prei
  • 1,5 dl melk
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
    Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
    Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
    Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
    Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
    Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden