Kabeljauw

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.


 
kabeljauwfilet op stamppotje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kilo aardappels
  • 150 gram groene ontpitte olijven
  • 3 teentjes knoflook olijfolie
  • 500 gram gesneden prei
  • 1,5 dl melk
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
    Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
    Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
    Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
    Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
    Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    Haringsalade met appel en lente-uitjes
    Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ┬Ż theelepel kerriepo... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui
    Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden