Kabeljauw

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.


 
kabeljauwfilet op stamppotje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kilo aardappels
  • 150 gram groene ontpitte olijven
  • 3 teentjes knoflook olijfolie
  • 500 gram gesneden prei
  • 1,5 dl melk
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukken.
    Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
    Giet ze af en stamp ze fijn. Snijd de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
    Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook (ca. 2 minuten).
    Voeg de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot ca. 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper.
    Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Bruschette met mediterrane haring
    Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden