Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Snijd de kabeljauw in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet een lage ovenschaal in en leg de stukken kabeljauw en de broccoliroosjes erin. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de mayonaise, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas erdoor. Strijk de helft van dit mengsel over de kabeljauw en broccoli uit. Schep de rösti door de rest van de saus en verdeel de rösti over de kabeljauw en broccoli. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de kabeljauwschotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.


 
Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 580 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 125 ml slagroom
  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1-2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van DarĂ©gal)
  • 450 gram diepvries rösti
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Snijd de kabeljauw in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet een lage ovenschaal in en leg de stukken kabeljauw en de broccoliroosjes erin. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de mayonaise, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas erdoor. Strijk de helft van dit mengsel over de kabeljauw en broccoli uit. Schep de rösti door de rest van de saus en verdeel de rösti over de kabeljauw en broccoli. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de kabeljauwschotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Forel met limoen en amandel
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden