Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ cm dikte, de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes van 2 cm en de worteltjes in dunne plakjes van ¼ cm. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm. Smelt de boter en 'roer'bak hierin de groenten 2 minuten. Leg de stukken kabeljauw met de groenten in een ovenvaste schaal. Schenk de wijn erbij, schep de Allesbinder, een snufje zout en een snufje peper er voorzichtig door. Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden. Roer de dille door het gerecht.

Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.

Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat het gerecht afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.


 
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 4 witte asperges
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 12 geschrapte worteltjes
  • 200 gram peultjes
  • 50 gram boter
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels Allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries)
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ cm dikte, de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes van 2 cm en de worteltjes in dunne plakjes van ¼ cm. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm. Smelt de boter en 'roer'bak hierin de groenten 2 minuten. Leg de stukken kabeljauw met de groenten in een ovenvaste schaal. Schenk de wijn erbij, schep de Allesbinder, een snufje zout en een snufje peper er voorzichtig door. Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden. Roer de dille door het gerecht.

    Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.

    Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat het gerecht afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden