Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukken. Snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de prei en lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de paprika met prei, lente-ui, kervel en peterselie. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het groentemengsel met daarop de kabeljauw. Verdeel de rest van de groente erover. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder. Giet het eimengsel over de visschotel en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin en gaar is. Dek de schaal af als de bovenkant te donker wordt met aluminiumfolie of bakfolie waarin gaatjes geprikt zijn.

Lekker met gebakken aardappeltjes.


 
Kabeljauwschotel met groene kruiden en boerenkaas
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 prei
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels kervel (fijngehakt)
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 2 dl crème fraîche of slagroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram geraspte belegen boerenkaas
  • peper en zout


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukken. Snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de prei en lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de paprika met prei, lente-ui, kervel en peterselie. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het groentemengsel met daarop de kabeljauw. Verdeel de rest van de groente erover. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder. Giet het eimengsel over de visschotel en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin en gaar is. Dek de schaal af als de bovenkant te donker wordt met aluminiumfolie of bakfolie waarin gaatjes geprikt zijn.

    Lekker met gebakken aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
    Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
    Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden