Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 200¬įC.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met in totaal 1 eetlepel van de Thaise kruiden. Snijd de snijbonen en de lente-uitjes (ook het groen) schuin in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Kook de snijbonen in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Afgieten en laten uitlekken.

Smelt de boter, voeg de snijbonen, de lente-uitjes en de kerstomaatjes toe en bak ze al omscheppende 1 minuut. Voeg het citroensap, de ketjap en ¬Ĺ eetlepel van de kruiden toe en laat het nog 1 minuut koken.
Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie, leg de gekruide visfilets erop en schep de rest van het vocht van de groente erover. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast.) Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.


 
Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 324 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken kabeljauwfilet (√† 150 gram)
  • 1¬Ĺ eetlepel Thaise kruiden (Euroma)
  • 400 gram snijbonen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 50 gram boter
  • 100 gram taug√©
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 eetlepels ketjap manis


  • Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met in totaal 1 eetlepel van de Thaise kruiden. Snijd de snijbonen en de lente-uitjes (ook het groen) schuin in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Kook de snijbonen in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Afgieten en laten uitlekken.

    Smelt de boter, voeg de snijbonen, de lente-uitjes en de kerstomaatjes toe en bak ze al omscheppende 1 minuut. Voeg het citroensap, de ketjap en ¬Ĺ eetlepel van de kruiden toe en laat het nog 1 minuut koken.
    Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie, leg de gekruide visfilets erop en schep de rest van het vocht van de groente erover. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast.) Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ¬ļC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden