Verwarm de oven voor op 160┬║C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.


 
Indische lekkerbeksandwich
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Ingredi├źnten
  • 2 lekkerbekjes
  • 3 eetlepels halvanaise
  • halve eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal tjampoer
  • 4 pistoletjes (bruin of wit)
  • halve komkommer
  • 8 blaadjes sla


  • Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

    Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Oesters met hoisindressing
    Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper to... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden