Verwarm de oven voor op 160┬║C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.


 
Indische lekkerbeksandwich
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Ingredi├źnten
  • 2 lekkerbekjes
  • 3 eetlepels halvanaise
  • halve eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal tjampoer
  • 4 pistoletjes (bruin of wit)
  • halve komkommer
  • 8 blaadjes sla


  • Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

    Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tortillarolletjes met gerookte paling
    Bestrijk 2 bloemtortilla's de zure room en verdeel er de veldsla en gerookte palingfilet over. Rol d... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Bouillabaisse
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden