Verwarm de oven voor op 160ÂșC.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.


 
Indische lekkerbeksandwich
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • IngrediĂ«nten
  • 2 lekkerbekjes
  • 3 eetlepels halvanaise
  • halve eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal tjampoer
  • 4 pistoletjes (bruin of wit)
  • halve komkommer
  • 8 blaadjes sla


  • Verwarm de oven voor op 160ÂșC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ongeveer 15 minuten warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!). Meng ondertussen de halvanaise met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadjes sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

    Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met kruidige paprikasaus
    Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de helft van de paprika’s in repen en h... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden