Kabeljauw

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit.Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop.

Alternatief: deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld zalm, zeeduivel of tarbot.


 
Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing
• Voorgerecht voor 2 personen personen; 470 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 stukken kabeljauwfilet à 75 gram
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • 3 theelepels Franse mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • Zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit.Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop.

    Alternatief: deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld zalm, zeeduivel of tarbot.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Gemarineerde ansjovis
    1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
    wijsvinger net on... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden