Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.


 
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 630 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 750 gram aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 dl melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram grof gehakte amandelen
  • 500 gram kerriezuurkool


  • Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
    Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Gebakken heek met rode ui
    Snijd de uien in flinterdunne ringen en leg deze in een kom. Schenk de azijn erbij en laat de uiring... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden