Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.


 
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 630 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 750 gram aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 dl melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram grof gehakte amandelen
  • 500 gram kerriezuurkool


  • Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
    Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden