Koolvis

Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor. Verdeel de groenten over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover. Wrijf de koolvisfilets in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten. Strooi de tortillachips over de vis. Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat. Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de koolvis in 20 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met rijst en een salade van tomaatjes.

Tip: neem in plaats van tortillachips gewone chips of cornflakes.


 
Koolvispakketjes met tortillachips
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken koolvisfilet
  • 50 gram tortillachips
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 boswortels (dunne plakjes)
  • 1 grote gele paprika (reepjes)
  • 2 bosuitjes (ringetjes)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel gemengde Mexicaanse kruiden
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor. Verdeel de groenten over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover. Wrijf de koolvisfilets in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten. Strooi de tortillachips over de vis. Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat. Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de koolvis in 20 minuten goudbruin en gaar.

    Lekker met rijst en een salade van tomaatjes.

    Tip: neem in plaats van tortillachips gewone chips of cornflakes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Forel met hazelnoten en peterselie
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fij... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden