Krab

Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schil de halve avocado's, snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes en besprenkel het met 1 eetlepel citroensap. Was en droog de veldsla. Maak van de krabsticks met een vork lange sliertjes. Verdeel de veldsla, de partjes tomaat en de sliertjes krab over 4 bordjes. Leg de halve avocado's er als een waaier bovenop. Meng de mosterd met de suiker, een snufje zout, een snufje peper en de bieslook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de olie toe en roer tot de dressing goed gemengd is. Schep de dressing over de salade.


 
Krabsalade met avocado
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 307 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram krabsticks
  • 1 lente-uitje
  • 3 kleine tomaatjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 40 gram veldsla
  • 1 theelepel mosterd
  • ¬Ĺ theelepel suiker
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 6 eetlepels (olijf)olie
  • zout en peper


  • Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schil de halve avocado's, snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes en besprenkel het met 1 eetlepel citroensap. Was en droog de veldsla. Maak van de krabsticks met een vork lange sliertjes. Verdeel de veldsla, de partjes tomaat en de sliertjes krab over 4 bordjes. Leg de halve avocado's er als een waaier bovenop. Meng de mosterd met de suiker, een snufje zout, een snufje peper en de bieslook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de olie toe en roer tot de dressing goed gemengd is. Schep de dressing over de salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Zalmschnitzel met tomatensaus
    Snijd van 1 citroen 8 schijfjes en pers de andere citroen uit. Snijd de tomaten in stukjes en meng z... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden