Krab

Halveer 1 sinaasappel en snijd 1 helft in 4 partjes. Schil de andere helft en de andere sinaasappel. Verdeel het vruchtvlees in partjes en halveer ze. Was en droog de blaadjes sla. Meng de halvanaise met de yoghurt, de tomatenketchup, een paar druppels tabasco, de fijngehakte dille en de sinaasappellikeur. Leg de blaadjes sla in 4 coupes, verdeel het krabvlees, de stukjes sinaasappel en de saus erover. Garneer met de partjes sinaasappel en de toefjes dille.


 
Krab-sinaasappelcocktail
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 213 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram krabsticks
  • 2 sinaasappels
  • 4 blaadjes sla
  • 4 eetlepels halvanaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • tabasco
  • 2 theelepels fijngehakte dille + 4 toefjes
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur


  • Halveer 1 sinaasappel en snijd 1 helft in 4 partjes. Schil de andere helft en de andere sinaasappel. Verdeel het vruchtvlees in partjes en halveer ze. Was en droog de blaadjes sla. Meng de halvanaise met de yoghurt, de tomatenketchup, een paar druppels tabasco, de fijngehakte dille en de sinaasappellikeur. Leg de blaadjes sla in 4 coupes, verdeel het krabvlees, de stukjes sinaasappel en de saus erover. Garneer met de partjes sinaasappel en de toefjes dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden