Makreel

Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
Verwijder de grijze stugge velletjes van de tuinbonen.
Klop in een kom een dressing van 1 ¬Ĺ eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel citroenschil, 5 eetlepels rozemarijnolie, bieslook, zout en peper. Schep de tuinboontjes erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bestrijk de stukken botermakreel licht met citroensap en rozemarijnolie en laat ze even liggen.
Verhit de grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de ribbels dun met olijfolie en rooster de botermakreel in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen net gaar, keer de vis halverwege om.
Knip de tros met kerstomaatjes in vieren, bestrijk de tomaatjes met rozemarijnolie en rooster ze in de grillpan in 3-4 minuten mooi bruin.
Leg de stukken botervis op 4 warme borden en schep de tuinbonensalade ernaast. Leg op elk stuk vis een trosje kerstomaatjes.


 
Botermakreel met tuinbonensalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 620 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken botermakreel van 125 gram
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes (fijngehakt)
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 pak diepvries tuinbonen van 450 gram (ontdooid)
  • 1 citroen (sap en geraspte schil)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • zeezout
  • zwarte peper (versgemalen)
  • 250 gram kerstomaatjes (aan een tros)


  • Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Verwijder de grijze stugge velletjes van de tuinbonen.
    Klop in een kom een dressing van 1 ¬Ĺ eetlepel citroensap, ¬Ĺ eetlepel citroenschil, 5 eetlepels rozemarijnolie, bieslook, zout en peper. Schep de tuinboontjes erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
    Bestrijk de stukken botermakreel licht met citroensap en rozemarijnolie en laat ze even liggen.
    Verhit de grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de ribbels dun met olijfolie en rooster de botermakreel in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen net gaar, keer de vis halverwege om.
    Knip de tros met kerstomaatjes in vieren, bestrijk de tomaatjes met rozemarijnolie en rooster ze in de grillpan in 3-4 minuten mooi bruin.
    Leg de stukken botervis op 4 warme borden en schep de tuinbonensalade ernaast. Leg op elk stuk vis een trosje kerstomaatjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Haringcrostini met venkel
    Snijd de plakjes koek diagonaal door en bestrijk ze dun met olie. Rooster de plakjes koek in een gri... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden