Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.


 
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 257 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 lekkerbekjes
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram winterwortel
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels hotketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper


  • Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Visflensjes
    Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel. Doe de pannenkoekenmix in een sch... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden