Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.


 
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 257 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 lekkerbekjes
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram winterwortel
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels hotketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper


  • Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden