Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.


 
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 257 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 lekkerbekjes
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram winterwortel
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels hotketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper


  • Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Geroosterde zeewolf met pittige mangosaus
    Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met ... Lees verder
    Tagliatelle met krab
    Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden