Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.


 
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 257 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 lekkerbekjes
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram winterwortel
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels hotketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper


  • Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Snipper de ui grof. Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep ze af en toe om. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel. Verwarm het gerecht nog 5 minuten in de pan.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden