Makreel

Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1Ā½ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).


 
Roergebakken makreel met prei en paprika
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 710 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram verse makreelfilet
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels slaolie
  • 300 gram gesneden prei
  • 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)


  • Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1Ā½ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

    Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden