Makreel

Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1¬Ĺ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).


 
Roergebakken makreel met prei en paprika
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 710 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram verse makreelfilet
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels slaolie
  • 300 gram gesneden prei
  • 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)


  • Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1¬Ĺ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

    Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pitapuntjes met paling
    Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Sche... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gebakken scholfilet met kleurige paprika
    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden