Makreel

Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1¬Ĺ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).


 
Roergebakken makreel met prei en paprika
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 710 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram verse makreelfilet
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels slaolie
  • 300 gram gesneden prei
  • 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)


  • Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1¬Ĺ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

    Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden