Meerval

Snijd de meervalfilets in 8 stukken en bestrooi de filets met zout, peper en wat paprikapoeder. Omwikkel de meerval met plakjes ontbijtspek. Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in ringetjes. Snipper de sjalotjes fijn en fruit ze met de uitgeperste knoflook in 2 eetlepels olie. Schep de blokjes tomaten erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.Voeg de ringetjes olijven, witte wijn, azijn, Italiaanse kruiden en kappertjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Voeg zout en peper naar smaak toe.Verhit 4
eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de meervalfilets in ongeveer 8 minuten op matig vuur krokant en bruin. Serveer de meerval op de saus.

Lekker met een groene salade en pasta.


 
Mediterrane meerval met spek
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 640 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram meervalfilet
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 dl. witte wijn
  • 1/2 dl (dragon) azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 pommodoritomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • Paprikapoeder
  • zout en peper


  • Snijd de meervalfilets in 8 stukken en bestrooi de filets met zout, peper en wat paprikapoeder. Omwikkel de meerval met plakjes ontbijtspek. Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in ringetjes. Snipper de sjalotjes fijn en fruit ze met de uitgeperste knoflook in 2 eetlepels olie. Schep de blokjes tomaten erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.Voeg de ringetjes olijven, witte wijn, azijn, Italiaanse kruiden en kappertjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Voeg zout en peper naar smaak toe.Verhit 4
    eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de meervalfilets in ongeveer 8 minuten op matig vuur krokant en bruin. Serveer de meerval op de saus.

    Lekker met een groene salade en pasta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden